• Samsun
  • Son Güncelleme 20:05

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Bir tutam ihtimamdır Ramazan

 

Hoş gelen bir aydır Ramazan. Gelir ve dokunur şehirlere, evlere, en çok da çocukların kalbine.

Hoş gelen bir aydır Ramazan. Ne denli hoş görüldüğü ise karşılanma biçimlerinde tezahür eder.

Ramazan ve iftar, ramazan ve mukabele, ramazan ve teravih, ramazan ve infak, ramazan ve çocuk, ramazan ve kardeşlik gibi eşleştirmeler bu karşılamanın hayata yansımasının özeti. Hoş gelenle birlikte tüm bu ifadeler anlam bulur ve her biri ayrı ayrı dokunur kalplere.

Zira muhatabını hoş kılmak için gelir Ramazan. Sükunet ile düşünmek, unuttuklarını hatırlamak ve yeniden öze dönüş için bir fırsattır adeta.

Paylaşmak, kardeşlik, muhabbet, huzur, tefekkür gibi kalbi onaran ve inşa eden değerler bir sarmal şeklinde ahenkli bir ritimle nazil olup durur.

Hız çağının insanları hoyratça oradan oraya savuran tarzının aksine bir ihtimam ahlâkı ikram eder muhatabına Ramazan.

Modern düşüncenin empoze edip normalleştirmeye çalıştığının aksine bir eğlence değildir asla. Ramazan ve eğlence eşleştirmesinin karşılığı tüketim kültürünü besler. Tüketim israfı tetikler ve bu döngü kalpleri tahrip eder.

Tercihini inşadan yana seçenler hayatın her alanına bir tutam ihtimam ikram edenlerle hemhal olur.

Gelir ve ihtimamla dokunur şehirlere Ramazan. Zamana, tarihe, gökyüzüne dokunur ve çocuklara, çocukları sevindirenlere, en çok da yetimlerin kalbine.

İçi doldurulamayan büyük başlıkların, şatafatlı masaların değil ihtimam ile seçilmiş buluşmaların tevazu ile hazırlanmış sofraların adresidir Ramazan.

Çünkü hoş gelendir insana, zamana ve şehirlere.

Hoş gelsin istenendir hakikate, benliklere ve en çok da Kudüs’e.

Gün geceye dönerken Ramazanın içinden, şehirden bir kardeşlik iftarı daha geçer. Bir tutam ihtimam organize edenlere, bir tutam davete icabet edenlere, bir tutam da giderken hoş bir sada bırakanlara.

Gökten rahmet damlaları düşer birer birer. Telaş yapmadan, sükunet içinde.

Çünkü en çok ihtimamdır Ramazan. Kardeşlik için, paylaşmak için, komşuluk için, muhabbet için, değer üretmek için, aktif iyilerden olmak için en çok da Kudüs için.

Hoş gelen hoş bulsun için ihtimam ile hu hu yeniden hu.

 

 

 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap